گروه سیاسی مشرق - روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
روزنامه اعتماد: دولت باید خود را از درگیر شدن با دلواپس ها برهاند
روزنامه اعتماد در مقاله ای به قلم نصرت الله تاجیک نوشت: یکی از اهداف پروژه دلواپسکاری، انداختن دولت به موضع انفعال و مشغول کردنش به پروژههای فرعی، انحرافی و خودمشغولی و بالاخره خودزنی است تا از ماموریت اصلیاش که استقرار آزادی و دموکراسی از طریق توسعه و گسترش نهادهای مدنی و گشایش در سیاست خارجی از طریق تعامل مثبت و اقتصاد کشور از طریق توجه به بخش خصوصی است غافل شود.
«پروژه دلواپسگرایی درصدد بیاعتبارسازی دولت از طریق پروژههای گوناگون و از جمله نزول سرمایه اجتماعی دولت یازدهم که یکی از علل مهم رشد و توسعه اقتصادی است، است تا فرآیند سیاستگذاریهای اقتصادی و سیاسی دولت با مخاطره و هزینه سنگین روبهرو شود که در صورت عقبنشینی دولت در مقابل این پروژه، پایگاه اجتماعیاش با از دست دادن اعتماد مردم با چالش جدی مواجه شود.»
بیشک پویایی و تکامل هر جامعهیی در شرایط کنونی جهانی و اوضاع منطقه به میزان پتانسیل جنبشی و میزان قوی بودن و قابلیت بهرهبرداری از سرمایه اجتماعی مقطع کنونی آن جامعه بستگی دارد. دولت باید با استفاده از پتانسیل جنبشی نیروهای جوان و نخبگان دانشگاهی و بسیج آنها از بیحرمت شدن قانون، بیثباتی سیاسی و اقتصادی، تغییرات مداوم قواعد و رویههای رسمی، فساد، بیصداقتی و اقداماتی که موجب شکاف بین مردم و گروههای مرجع و سیاسی با دولت و حتی بین افراد و فراهم شدن زمینههای تضعیف سرمایه اجتماعی دولت و حکومت بهشدت جلوگیری کند. یعنی هم دولت از فراهم شدن زمینههای قطبی شدن جامعه جلوگیری به عمل آورد و هم باید خیلی حساب شده حرکتهای خود را برای جلوگیری از تشدید حرکت دلواپسگرایی که از هستهیی آغاز و اقتدارگرایان سعی دارند آن را به سایر بخشها تسری دهند تنظیم کند زیرا کوچکترین اشتباهی میتواند به دولت و حکومت ضربه وارد کرده و سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان را با چالش مواجه کند.
دولت باید توجه کند سرمایه اجتماعی که توانست جهت بازی در انتخابات گذشته را عوض کند، قواعد بازی در جامعه را تنظیم میکند و از این حیث یک نهاد غیررسمی محسوب میشود و مهمترین مولفههای آن عبارتند از اعتماد متقابل، مشارکت عمومی، همکاری مردم و دولت و رعایت حقوق یکدیگر توسط مردم و دولت. اعتماد مردم به مردم، اعتماد مردم به دولت و اعتماد دولت به مردم نقشی بیبدیل در کاهش هزینههای جامعه ایفا میکند و دولت هم باید خود زمینه شکلگیری این اعتماد متقابل را فراهم و هم با فرهنگسازی به محکم شدن این اعتماد کمک کند.
از سوی دیگر اعتماد مردم به دولت نیز نقشی غیرقابل انکار در اجرای موفقیتآمیز سیاستهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت ایفا میکند و از این رو هزینههای سنگین روند طولانی یا اجرای احتمالا ناموفق برنامههای اقتصادی دولت را از میان میبرد و آنچه دولت نیاز دارد کسب هرچه بیشتر اعتماد مردم در پرتو اجرای سیاستهای شفاف و حفظ دائمی مواضع قانونیاش است و نه گرفتن جشن پیروزی. زیرا برگزاری اینچنین جشنی باعث درگیر شدن دولت با دلواپسگرایان شده و بستر حمله واپسگرایی به دولت را فراهم میکند و دولت را از ماموریتها و وظایفش بازمیدارد.
محمدعلی رامین: زمان خانه نشینی احمدی نژاد دو مقاله نوشتم و او را نصیحت کردم/می خواستم خود رامنفجرکنم
آرمان امروز نوشت: ازجمله افرادی که هر گاه نامش مطرح میشود بر چهره برخی لبخند مینشیند و برخی گره درهم میکنند. شخصیتی که در نهایت کمتر فردی توانست پی ببرد که او کیست و چه هدفی را دنبال میکند. زمانی که در دولت احمدینژاد بر کرسی معاونت مطبوعاتی تکیه زده بود، نگرانیهای اصحاب رسانه افزایش یافت چون خط قرمزهای او مشخص نبود. هنوز در اذهان برخی اهالی مطبوعات هست که وقتی در محل کار خود حاضر میشدند محمد علی رامین زودتر از آنها رسیده بود و سوالاتی را میپرسید که پاسخش را نمیدانستند چه باید بدهند. او تا پیش از حضور در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد چهرهای ناشناخته بود هر چند خود در این مصاحبه خاطراتی از حضورش در کنار امام خمینی (ره) تعریف میکند.
بخشهایی از گفتوگو با او:
-فعلاً مشغول تولید انیمیشن و مطالعات و علائق شخصی خودم هستم. صرفاً برای کودکان انیمیشن نمیسازم، بلکه مخاطب کارهایم خانوادهها و نوجوانان هستند. در کنار این مشغله فرصتی دارم تا برگهایی از دفترچه زندگی و فعالیت هایم را مرور کنم که چرا در سال فتنه، معاونت مطبوعاتی در دوره دوم ریاستجمهوری دکتراحمدینژاد را پذیرفتم.
-پیشنهادات مختلفی (به من شده) بود؛ البته پست وزارت اصلاً مقدور نبود، چون مجلسیها با من مخالف بودند. برای مجلس هفتم کاندیدا شدم، اما همین اصولگرایان و پیروان خط امام و رهبری اسم من را در لیستشان نگذاشتند. برای این کار هم دو دلیل داشتند اول اینکه من جلوتر از آنها حرکت میکردم و دوم اینکه از هاشمی به صراحت انتقاد میکردم و این به ضرر آنها میشد! از نظر آنها تندرو هستم و چون به هاشمی انتقاد میکنم پس به هویت آنها لطمه میزنم! این سخنان از زبان یکی از سران «پیروان خط امام و رهبری » به گوش من رسید.
من متولدپانزدهم بهمن ماه 1332 هستم. در محله پیرنظر؛ نزدیک بازار قدیم و نزدیک مسجد جامع شهر دزفول.
-در آن زمان فامیل بر اساس شغل بود. پدر بزرگ من که زرگر بود، نام فامیل او در شناسنامه هم زرگر شد. وقتی که پدرم باغدار شدند فامیل ما شد «لیمو نارنجی ». بعد برادر بزرگ ما که مهندس نقشه بردار بود برای سدسازی بود، فامیلش را به «رامین» تغییر داد؛ مرحوم پدرم برای یکسانسازی فامیل خانواده، در سال 47تغییر نام دادیم به «رامین». در قدیم همین شکلی بود و در دزفول خیلیها اسم فامیل خود را عوض کردند.
چرا در دولت احمدینژاد دوباره این خط شکاف گستردهتر میشود؟ما در هیچ دولتی تقابل مستقیم و خانهنشینی نداشتیم؟ -در قرآن دو تعبیر برای راه وجود دارد. یکی سبیل و یکی صراط. درباره سبل الهی، قرآن میفرماید: والذین جاهدو فینا لنهدینهم سبلنا، مسیرهایی هستند که هر کسی بر اساس طبعش راهی را منطبق بر اسماء و صفات الهی انتخاب میکند تا به سمت پروردگار برود و خدا هم کمکش میکند. در میان راهها راهی به اسم صراط است که مجموعه اسماء و صفات نیست، جوهره همه اسماء و صفات است. جامع جمیع صفات اسماء الهی، است و صراط جامع جمیع سبل است. حالا هر کس یک سبیلی را انتخاب کرد تا زمانی که این مسیر با سبل دیگر تعارض پیدا نکرد مشکلی ندارد و خدا کمک میکند. اما اگر تلاقی پیدا شد باید احتیاط کند و به یک اتحاد برسد. ولی زمانی که با صراط الهی تقاطع پیدا کنند و این سبل به محض اینکه به صراط رسیدند، اگر خودشان را هماهنگ کردند به کمال میرسند. اما اگر مقابل صراط قرار گرفتند یا از کنار صراط عبور کردند، عین باطل و عین شرک میشوند. اینجا فرعون و طاغوت هویدا میشود. یعنی آدمی که تا چندگام قبل در مسیر حق بود از لحظه تلاقی و قطع صراط الهی به مقابله با ولی خدا میپردازد و عین مشرک میشود.
بت مشترک حلقه انحرافی و اصحاب فتنه
روزنامه کیهان نوشت: یکی از روزنامههای زنجیرهای، با انکار جاسوسی «ریچارد فرای» در ایران، علیرغم گذشت بیش از 2 ماه از مرگ وی، خواهان انتقال جسد این جاسوس کهنهکار به ایران شده است.«افشین زند»، از شاگردان ریچارد فرای در گفتوگو با روزنامه زنجیرهای شرق، با انکار جاسوسی فرای در ایران گفته است: «به خاطر دارم که پشت جلد یکی از کتابهای قدیمی فرای، نوشته شده بود که وی طی جنگ جهانی دوم در سازمان O.S.S کار میکرده است. یکی از دوستان قدیم پدرم در معرفی ریچارد فرای به کانون ایرانیان شهر بوستن ذکر کرد که او در زمان جنگ جهانی دوم در سازمان اطلاعاتی آمریکا خدمت میکرده است. حضار در آن جمع از حقایقی که اینجا ذکر شده مطلع نبودند و O.S.S را با CIA اشتباه گرفتند. این باعث توضیح دکتر فرای شد. وی گفت که دهها سال پیش، تماسش با واشنگتن به معنای دستگاه دولتی آمریکا قطع شده بود».
این انکار ناشیانه از سوی شاگرد فرای، در حالی است که O.S.S همواره به عنوان سازمان سلف CIA شناخته شده است. ارتباطات سازمان O.S.S و CIA به حدی نزدیک و مشترک بوده است که «آلن دالس»، پنجمین رئیس سازمان جاسوسی آمریکا (CIA) در زمان جنگ جهانی دوم، مسئولیت شبکه جاسوسی آمریکا (O.S.S) در آلمان نازی را بر عهده داشته است.ریچارد فرای نیز همانند دیگر همکارانش، علاوه بر جاسوسی در جنگ جهانی دوم علیه آلمان نازی در O.S.S بنا بر اسناد وزارت اطلاعات و دیگر مستندات متعدد منتشر شده، در سازمان CIA علیه کشورهای دیگر، از جمله ایران، فعالیتهای گسترده جاسوسی را انجام داده است.این اولینبار نیست که روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحطلبی، برای معاندین نظام سینه چاک میکنند. پیش از این نیز، این روزنامهها در کنار رسانههای معاند فارسیزبان، پیشنهاد انتقال جسد هوشنگ سیحون، معمار بدنام عضو فرقه ضاله بهاییت را نیز به خاک کشورمان مطرح کرده بودند.
گفتنی است تز استعماری «مکتب ایرانی» برای جایگزینی با «مکتب اسلام» که مشایی ادعای ابتکار! آن را داشت و از حمایت بیقید و شرط احمدینژاد نیز برخوردار بود، ساخته و پرداخته ریچارد فرای بود که با هدف اعلام شده مقابله با اسلام و انقلاب اسلامی تهیه و تدارک شده بود. از این روی اصرار مشترک حلقه انحرافی و اصحاب فتنه در تجلیل از ریچارد فرای قبل از آن که به خاطر جاسوسی وی برای CIA تأسفآور باشد به علت تقابل دو جریان یاد شده، با اسلام و انقلاب اسلامی، شرمآور و درخور تعقیب و پیگیری است. و نباید فراموش کرد که حلقه انحرافی چسبیده به دولت احمدینژاد آشکارا دوران اسلامگرایی را تمام شده میدانست و اصحاب فتنه، روی قید اسلام در جمهوری اسلامی ایران خط بطلان کشیده بودند.
توافق ژنو احتمالا تا زمستان تمدید میشود
کیهان نوشت: منابع آمریکایی با پیشبینی ناکامی مذاکرات، از احتمال تمدید توافق موقت ژنو برای 6 ماه دیگر خبر میدهند.سایت المانیتور در گزارشی نوشت: آمریکا نشانههایی از خود نشان داده که آماده است در صورتی که ایران نتواند با پیشنهادات واقعگرایانهتری درباره توانایی سانتریفیوژهای خود به میز مذاکرات بازگردد، مهلت توافق را تا پاییز به تعویق اندازد.بنا بر اخبار رسیده به المانیتور یک مقام عالیرتبه آمریکایی در سخنرانی برای جمعی از متخصصین درباره امکان حصول توافق نهایی در 20 ژوئیه ابراز تردید کرده است. یکی از متخصصین این حوزه گفته که او این اظهارات مقام آمریکایی را به عنوان «عدم اعتماد به حصول توافق» تفسیر میکند.یک مقام آمریکایی به المانیتور گفت: «ما فاصله زیادی داریم» و ممکن است نیاز باشد مهلت رسیدن توافق را تمدید کنیم.
این مقام آمریکایی گفت با وجود زمانی کمتر از دو ماه تا 20 ژوئیه، آمریکا و ایران مذاکرات دو جانبه را برای کم کردن شکافها و رسیدن به توافق نهایی دنبال نمیکنند.رابرت اینهورن، یک مشاور سابق کنترل سلاحها به روزنامه اسرائيلی واینت نیوز گفت: «دشوار به نظر می رسد که قدرتهای بزرگ بتوانند تا 20 ژوئیه با ایران به توافق برسند. دور آخر مذاکرات به نتیجه مطلوب نرسید انتظار میرفت برخی از مسائل اصلی حل و فصل شود؛ نظیر موضوع راکتور اراک... که اتفاق نیافتاد.»آینهورن از مشاوران ارشد اوباما به یدیعوت آحارونوت گفته است: برای غرب دشوار خواهد بود که تا پیش از مهلت تعیین شده 20 ژوئیه (29 تیر) با ایران به توافق برسند. آخرین دور گفتوگوها انتظارها را برآورده نکرد. اکنون امکان رسیدن به توافق کم است و ارزیابی من این است که وقتی با گزینه بدیل پایان مذاکرات مواجه میشوند، توافق میکنند که مهلت تعیین را تمدید کنند.این کارشناس ارشد آمریکایی میگوید: «آن اوایل که توافق موقت حاصل شد، اسرائیلیها ادعا میکردند فرصت 6 ماهه (مدتی که برای ادامه گفتوگوها مورد توافق قرار گرفت) به نفع ایران است، با این توجیه که شرکتهای تجاری مشتاقانه به سوی همکاری با ایران خواهند رفت و در نتیجه تحریمها علیه ایران فرسایشی خواهند شد. اما ثابت شد که این ارزیابی نادرست است، آنچه اتفاق افتاد این است که شرکتهای تجاری جهان بسیار با احتیاط عمل کردند و هیچ قرارداد جدیدی با ایران نبستند.
ايران، امريكا دور تازه مذاكره
روزنامه اعتماد نوشت: روزهاي پاياني ماه جاري وين يك بارديگر صحنه گفتوگوهاي ايران و 1+5 در مورد پرونده هستهيي ايران است، اما پيش از آن قرار است ايران وامريكا به عنوان دو طرف اصلي اين گفتوگوها با يكديگر ديدار و گفتوگو داشته باشند، هر چند اين گفتوگوها در سطح معاونان وزارت خارجههاي دو كشور برگزار ميشود اما بدون ترديد نتيجه آن ميتواند در ادامه گفتوگوهاي هستهيي و آغاز تدوين متن توافقنامه نهايي تاثيرگذار باشد. قرار است گفتوگوهاي دوجانبه ميان ايران و امريكا روزهاي 19 و 20 خرداد در ژنو برگزار شود. پس از اين گفتوگو، گفتوگوي دوجانبه ايران و روسيه طي روزهاي 21 و 22 خرداد، در رم برگزار خواهد شد. اين ديدارها مقدمهيي است بر گفتوگوهايي كه قرار است 26 تا 30 خرداد ماه در وين برگزار شود. پيش از آن عباس عراقچي، عضو ارشد تيم مذاكرهكننده هستهيي كشورمان اعلام كرده بود كه ظرف اين هفته معاونين وزراي امور خارجه ايران و كشورهاي 1+5 ديدار خواهند كرد و گفتوگوهاي دوجانبه بين هيات ايراني و برخي كشورهاي 1+5 در سطح معاونان صورت خواهد گرفت. وي يادآور شد كه زمان و مكان اين گفتوگوها در دست تنظيم است. بر اساس اخبار دريافتي هيات ايراني به سرپرستي عباس عراقچي خواهد بود اما در هيات امريكايي مذاكرهكنندگان چه كساني هستند. بنابر اعلام وزارت خارجه امريكا «ويليام برنز» و «جيك ساليوان» از مشاوران ارشد دولت امريكا و وندي شرمن سرپرست هيات مذاكرهكننده امريكايي، در ديدار هفته جاري هياتهاي ايران و امريكا در ژنو حضور خواهند داشت. ماري هارف، سخنگوي وزارت خارجه امريكا با اشاره به مذاكرات سياسي ايران و 1+5 در توييتر خود اين خبر ر ا تاييد كرد و نوشت: بيل برنز، معاون وزير خارجه امريكا و وندي شرمن سرپرست هيات مذاكرهكننده امريكايي و جك سوليوان، مقام ارشد كاخ سفيد اين هفته در ژنو با مقامات ايراني ديدار خواهند كرد. گفته ميشود علاوه بر برنز و شرمن، بروك امدرسون معاون قائم مقام مذاكرهكننده هستهيي ارشد امريكا و راب مالي مشاور ارشد شوراي امنيت ملي امريكا در امور خاورميانه در تيم امريكايي حضور خواهند داشت. به گزارش تابناك به جز شرمن، ساليوان و برنز در موضوع ايران از همه معروفتر هستند. پيش از اين روزنامه «والاستريتژورنال» گزارش داده بود كه ممكن است تيم مذاكرات مستقيم امريكا به زودي براي رايزني با ايران، بار ديگر فعال شود. به ادعاي والاستريتژورنال، امريكا سال گذشته هم بدون اطلاع اسراييل و ديگر متحدان منطقهيي خود، از اين كانال براي كمك به دستيابي به توافق موقت ژنو با ايران، استفاده كرد. نام چهرههايي چون «ويليام برنز» معاون وزير خارجه و «جيك ساليوان» مشاور امنيت ملي معاون رييسجمهور امريكا در ديدار آتي دوجانبه ايران و امريكا از اين جهت اهميت دارد كه بر اساس برخي گزارشهاي تاييد نشده پيش از اين هم در گفتوگوهاي دوجانبه با ايران در عمان، حضور داشتند. اين ديدارها قرار است در شرايطي انجام شود كه گفتوگوهاي وين 4 كه در روزهاي 24 تا 26 ارديبهشت ماه در پايتخت اتريش برگزار شد، بدون دستيابي به نتيجه ملموس از سوي اعضاي 1+5 ايران پايان يافت و طرفهاي گفتوگو نتوانستند نگارش متن توافق نهايي را به دليل وجود برخي اختلافات آغاز كنند.
سینهخیز BBC به خاطر ضربتی که سپاه به MI6 زد
کیهان نوشت: مشاور سابق کروبی، بازی رسانهای بیبیسی و برخی فتنهگران همراه این شبکه در باره سخنان فرمانده کل سپاه را به استهزاء گرفت و نوشت دست این تیم رو شده است.اخیرا شبکه بیبیسی با کمک محمد-ن مدعی شد سخنرانیای از سرلشکر جعفری را کشف(!) کرده که نشان میدهد سپاه در برخورد با جریان ایجاد آشوب به بهانه تقلب در انتخابات نقش داشته است!داریوش سجادی مینویسد: ماجرای انتشار سخنرانی سردار جعفری توسط «ن» و پروپاگاندای معنادار آن توسط BBC ناخواسته تداعی به ذهنکننده ترانه «آدمفروش» است که؛ آدمفروش! دست تو رو شده برام- قصهها تو بلدم ... نکته برجسته در این «یافتم یافتم» جدید، بیفروغی و گم شدن سریع این خبر در عرض کمتر از 24 ساعت در میانه اخبار رسانههای فارسیزبان بود.
وی میافزاید: هر چند «ن» و BBC کوشیدند «واتر گیتانه» از این معرکهگردانی جدید به یک هم ذاتپنداری با «باب وود وارد» و «واشنگتن پست» برسند اما واقعیت آن است که یخشان نگرفت و برخلاف توقع ایشان، سنسورهای سیاسی و اجتماعی و خبری در ایران بیاعتنا از کنار این ماجرا گذشتند.همکار سابق نشریات اصلاحطلب نوشت: معرکهگردانی مزبور مشابه ماجراجویی چند سال پیش «رویا حکاکیان» تهیهکننده یهودیتبار برنامه شصت دقیقه شبکه خبری CBS آمریکا بود که طی آن مشارالیها مدعی افشای «حمید بهبهانی» جوانی 30 ساله در قامت معاون وزیر اطلاعات شد که در عملیات تروریستی دهه 60 در خارج از کشور نقش داشته است! حکاکیان در آن برنامه آنقدر از افشاگری خود مشعوف و جو زده بود که تنها پشت دست چند روز بعد «مادلین آلبرایت» وزیر خارجه وقت آمریکا که گفت «این آقا جوانتر از آن است که چنین ادعاهایی به وی بچسبد» توانست اسباب اخراج حکاکیان از CBS را فراهم آورد!
وی معتقد است: ماجرای مزبور با شفافترین شکل ممکن موید یک گوشزد و واقعیت تلخ به BBC و اصحاب BBC و امثال آقای «ن» شد مبنی بر آنکه با پیوستنتان به اجنبی و فروختن ملت و مملکتتان دیگر نزد مخاطب ایرانی فاقد اعتبار و وجاهت ملی و خبری هستید.مشاور سابق کروبی ادامه میدهد: «آنها متوجه این واقعیت نیستند که بر فرض صحت ادعای تقلب، پرسش مردم بعد از شهر آشوبیهای آن شهر آشوبان آن است که شعارها و اطوارها و شهر آشوبیهایتان را باور کنیم یا ادعای تقلبتان را!؟ بواقع بعد از آن اطوار و رفتار ساختارشکن و دادن شعار «نه غزه نه لبنان» و «مرگ بر جمهوری اسلامی» و بیارتباطی آن با «ادعای تقلب» صورت قضیه برای قاطبه ایرانیان شفاف شد. مبنی بر آن که؛ مقصود من از کعبه و بتخانه بهانهای بیش نبود و در قفای «ادعای تقلب» با رویکرد «سنگ مفت، گنجشک مفت» در جستجوی براندازی بودید که البته نشد! صادقترین ایشان آن علیا مخدره است که در همان سال 88 و در سخنرانی هیجانزدهاش در سانفرانسیسکو ناشیانه بند را به آب داد و گفت «سیسال ما ترسیدیم اکنون شما بترسید»! و با این اعتراف صادقانه نشان داد دعوا بر سر تقلب نیست و موضوع مناقشه، تمامیت جمهوری اسلامی طی 30 سال گذشته بوده و هست».
گفتنی است پررویی فتنهگران و حامیان خارجی آنها در سوژهسازیهایی از جنس ماجرای اخیر در حالی است که این طیف قادر به کتمان آشوبگری و بلوای خیابانی انجام گرفته نیستند. و از این جهت مسخره است که متهمان فتنهگری و آشوبانگیزی بخواهند سپاه را به خاطر هوشیاری و به هم ریختن بساط سرویسهای جاسوسی بیگانه ملامت کنند یا چنین القا کنند که مچ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به خاطر خواندن دست سیا و موساد و امآیسیکس و نیروهای میدانی آنها و متلاشی کردن شبکه جنگ نرم گرفتهاند!
ختم رسيدگي به پرونده «م. ر» اعلام شد
روزنامه اعتماد نوشت: در پايان دومين جلسه رسيدگي به اتهامات م . ر مقام عالي رتبه دولت احمدينژاد ختم رسيدگي به اين پرونده اعلام شد. به گزارش ايسنا، دومين جلسه رسيدگي به اتهامات اين مقام صبح ديروز در شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران برگزار شد و در پايان اين جلسه ختم رسيدگي اعلام شد. با توجه به اعلام ختم رسيدگي به اين پرونده بايد منتظر صدور راي از سوي هيات قضايي رسيدگي كننده در مهلت قانوني يك هفتهيي بود. جلسه اول محاكمه شنبه ? خرداد ???? برگزار شده بود. با توجه به غيرعلني بودن اين جلسه جزييات محاكمه اين مقام مسوول در دولت قبل مشخص نيست. دادستاني تهران روز شنبه ?? دي ???? با انتشار بيانيهيي اعلام كرده بود كه از اين مقام تحقيق به عمل آمده و در حال حاضر با صدور قرار وثيقه مناسب و تامين آن، آزاد است.